Két darab csontos csirkemellet forró olajon kicsit pirítunk, majd felöntünk 1,5 liter vízzel, hogy ellepje a húst. Só, négy gerezd fokhagyma, kakukkfű, kacsa/libazsír kerül bele. Főzzük másfél órát, míg a husi megpuhul. Gyakran kevergetjük, sózzuk közben, vizet is öntve hozzá, ha kell. Amikor megpuhult, kivesszük a husit, olajjal kikent tűzálló edénybe tesszük, sózzuk, pirospaprikázzuk. Előmelegített sütőben pirítjuk, közben olajjal, libazsírral gyakran locsoljuk. A főzővíz-húslevesbe vágunk répát és főzzük még húsz percet.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.