Hozzávalók: (10 db bon-bon)
- 85 g Nestlé glm. tejcsoki (3 sor)
- 50 g Tibi étcsoki (3 sor)
- 27 g kakaóvaj
Krémhez: (Többszörös mennyiség)
- 10 dkg margarin
- 10 dkg fondant
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg Tibi étcsoki
- 1 ek szójatej
- 1 ek espresso
A krémhez a margarint kihabosítottam a fondanttal egy villa segítségével, aztán kakaóport kevertem bele. Közben olvasztottam étcsokit kevés szójatejjel, espressoval és ezt is a krémhez kevertem.
Nekünk ennek kb. a tizede kell, de ennél kevesebb mennyiséggel nehéz dolgozni. (A maradékot félretettem, hűtőben sokáig eláll.)
A kétféle csokit a kakaóvajjal mikroban felolvasztottam. Ezt rétegezem a bon-bon formába: egy kávéskanál csoki, egy kávéskanál krém, végül megint csoki. Kicsit megrázogatom, hogy egyenletesen elterüljön a formában. Hűtőbe teszem néhány órára. Nagyon könnyen kijön a formából (a kakaóvaj miatt). Isteni desszert!!!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.