Hozzávalók:
- 150 gramm gluténmentes babapiskóta (Schaer)
- 125 gramm margarin
- 1 evőkanál rum
- 500 gramm Mascarpone vagy Ricotta
- 500 gramm szójajoghurt
- 2 citrom
- 2 tasak lapzselatin
- méz
A babapiskótát apróra morzsoljuk, összedolgozzuk a margarinnal. Belenyomkodtam egy 24 cm átmérőjű tortaformába. Erre kerül majd a krém, amihez a krémsajtot és a joghurtot összekeverjük, a citromok reszelt héjával ízesítjük. A citromok levét kifacsarjuk, hozzáöntünk még egy deci vizet, ízlés szerint mézzel ízesítjük, ezt is a krémbe keverjük. Közben a lapzselatinokat az azokon lévő recept szerint elkészítjük. Hozzáadjuk a krémhez, és habverővel homogénre keverjük. Ezt a krémet a piskóta tetején eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük éjszakára.
Az öntethez kell:
- nyolc darab mentalevél
- két lap lapzselatin
- rum
- citrom
- porcukor ízlés szerint
A mentaleveleket felaprítjuk, ízesítjük fél citrom levével, rummal, kevés vízzel. A végén a lapzselatinokat a receptjük szerint elkészítjük és hozzáadjuk. Amikor egy kicsit megdermedt az öntet, akkor ezzel a tortát feldíszítjük, meglocsoljuk.
Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Fondantból cukorrózsákat készíthetünk hozzá.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.16. 16:52:05
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.