Tizenkét és fél deka margarint, egy tábla gluténmentes csokit (pl. Müller drogériából), csipet fahéjt, egy evőkanál kakaóport (p. Stühmer), kevés szójatejet összeöntünk és mikróban két percet melegítjük, amíg a csoki elolvad és az egészből egy massza nem lesz. Közben három tojást szétválasztunk, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a három tojássárgát a csokimasszához keverjük. Három evőkanál gluténmentes lisztet elvegyítünk egy kávéskanál szódabikarbónával, és a csokis keverékhez adjuk. Tíz deka, vízbe áztatott aszalt vörös áfonyát adunk a tésztához, végül pedig a felvert tojásfehérje habot lazán hozzákeverjük. Tizenkét adagos muffinsütőt kiolajazunk, és elosztjuk benne a tésztát. Előmelegített sütőben alacsony lángon tűpróbáig sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.