Hozzávalók:
- 2 db csirkemellfilé
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk őrölt fűszerpaprika
- só
A csirkemellet megtisztítjuk, bepácoljuk a fűszerekkel,
egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Felhasználáskor 2 ek kacsazsírt megolvasztunk egy serpenyőben,
hozzáadjuk a bepácolt csirkemellet és mindkét oldalán kicsit
megpirítjuk. Utána felöntjük kb. fél liter vízzel, és 1,5 órát
főzzük, míg megpuhul. A vizet pótoljuk, ha elfogy, illetve
sózzuk. Végül barnára pirítjuk a kérgét.
- 8 db cékla
- 1 ek kókuszzsír
- 1 kk kömény
Közben a kókuszzsírt mikroban megolvasztjuk. A céklát megtisztítjuk,
felkarikázzuk kb. fél cm vastag szeletekre. Tepsibe halmozzuk
őket, meglocsoljuk a kókuszolajjal és köménnyel fűszerezzük.
Előmelegített sütőben alufóliával letakarva 30 perc alatt
puhára sütjük. Végül alufólia nélkül még 10 percig barnára
sütjük.
Tálaláskor megszórjuk apróra vágott narancshéjjal és petrezselyemmel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.