Hozzávalók:
- 2 egész csirkemellfilé
- só
- pirospaprika
- szerecsendió
- 2-3 ek kacsazsír
- 1 bögre amaránt
A csirkemellet megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk.
A kacsazsírt felolvasztjuk egy magas falú edényben,
hozzáadjuk a csirkét, megszórjuk sóval, pirospaprikával,
szerecsendióval, és kissé átpirítjuk.
Felöntjük kb. 1 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük,
végül fedő nélkül pár percig pirítjuk.
Közben elkészítjük az amarántot, amit felöntünk annyi
vízzel, amennyi ellepi, és kb. 20 perc alatt puhára
főzzük. Végül levesszük a tűzről, lefedjük, így beszívja
az összes nedvességet. (Jól formázható lesz)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.