Hozzávalók: (4 db normál pizza)
- 300 g EMESE glm. kenyérpor
- 50 g csicseriborsóliszt
- 50 g kukoricaliszt
- 100 g Spar Free From glm. lisztkeverék
- 1 tk só
- 1 tk barna cukor
- 2 ek olívaolaj Abaco extra szűz
- 325 ml langyos víz
- 1 tasak (7g) instant élesztő
A langyos vizet elkeverjük a cukorral, olívaolajjal és
az élesztővel, majd pár percig állni hagyjuk.
A lisztet egy mély keverőedénybe szitáljuk, krátert alakítunk
belőle, és az oldalára szórjuk a sót. Majd adagolva beleöntjük
a felfutott élesztős vizet, és villával összedolgozzuk a liszttel,
végén cipóvá gyúrjuk. A tészta alját és a tetejét enyhén belisztezzük,
nedves konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük (kb.1-1,5 óra).
Utána átgyúrjuk rövid ideig, formázzuk, ebből a mennyiségből 4 pizza lesz.
Pihentetjük még 10-15 percet, megkenjük szósszal, feltétet rakunk rá, és
magas lángon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Paradicsomszósz:
- 4 db nagyméretű paradicsom
- só
Forró vízbe mártva lehúzzuk a paradicsom héját, majd
tovább főzzük, amíg krémes állaga lesz. Ízesítjük
ízlés szerint.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.