Hozzávalók 27 cm átmérőjű tortához (kb. 22 szelet)
piskótához:
- két és fél tábla Tibi étcsoki
- 20 dkg Rama margarin
- 2 dl szójatej
- csipet fahéj
- 8 evőkanál kukoricaliszt
- 7 tojás
- csipetnyi só
- 1 adag eszpresszó
töltelékhez:
- 1 csomag tejszínes gluténmentes puding
- 3 dl szójatej
- 4 dl Milli habtejszín vagy növényi tejszín
- cukor ízlés szerint
- 2 tasak lapzselatin
- 1 dl ribizlilekvár
bonbon:
- fél tábla cappuccinós Tibi étcsoki
- 1 sor Tibi étcsoki
- 5 dkg Rama margarin
- 2 kiskanál mogyorókrém
A piskótához az étcsokit, a margarint és a tejet felolvasztom mikróban. Hozzáadok egy csipet fahéjt és egy adag eszpresszót. A hét tojást különválasztom, a sárgákat egyenként a csokimasszához adom, a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A lisztet is a csokikrémhez adom. A fehérjéket lágyan beleforgatom a masszába. Alacsony lángon készre sütöm, majd néhány órát hűtőszekrényben pihentetem.
Utána a pudingot a szójatejjel elkészítem, a felvert habtejszínt beleforgatom, cukorral ízesítem, és az elkészített lapzselatint hozzáadom. A piskótát megkenem a lekvárral, a tölteléket eloszlatom rajta. Sütőpapírral az egészet körbekeretezem, hogy ne folyjon le oldalt a töltelék. Hűtőszekrénybe teszem, mikor megszilárdul, a tetejét a bonbonokkal díszítem.
A bonbonhoz a csokit és a margarint felolvasztom, mogyorókrémet keverek hozzá és szilikonformába öntöm. Megvárjuk, amíg megszilárdul.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2013.05.29. 12:00:01
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.05.26. 21:43:06
mateni · www.mateni.meska.hu 2013.05.27. 19:19:53
aranyos vagy :)
máris egy málnás verzión töröm a fejem :)
siskalaszlo · http://vulgarian.blog.hu 2013.05.27. 21:05:29