Hozzávalók:
- 4 ek kukoricaliszt
- 100 g apró kockákra vágott glm. étcsoki (Tibi)
- 1 tk glm. szódabikarbóna (gyógyszertár)
- durvára vágott pirított mogyoró
- csipet só
- 1 tojás
- 12,5 dkg RAMA
- 2 ek méz
- 1 narancs reszelt héja
- 100 g aszalt gyümölcs (ribizli, vörösáfonya...)
- 250 g glm. kukoricapehely
- 2 dl szójatej
A margarint habosra keverjük a tojással és a mézzel.
A kukoricapelyhet beáztatjuk a szójatejbe, majd hozzáadjuk a
tojásos masszához. Összekeverjük a
száraz hozzávalókat, ezt is beleforgatjuk a masszába, adunk
hozzá aszalt gyümölcsöt és reszelt narancshéjat. (Ettől lesz
igazán pikáns íze.) Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat
rakunk a masszából egymástól távol. Közepes lángon sütjük,
kb. 10-15 perc alatt kész van. Hagyjuk hűlni, hogy megszilárduljon.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.21. 15:13:01
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.