Hozzávalók:
- 1 egész csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- kacsazsír
- só
- 1 dl víz
- fél sütőtök
Megtisztítom a csirkét, nagyobb darabokra szelem, tepsibe rakom, kacsazsírt adok hozzá, sózom, és a vöröshagymát negyedelve mellé teszem. Kevés vizet öntök rá, és alufóliával lefedve készre sütöm kb. fél óra alatt. Többször átkeverem közben, és 10 percet fedő nélkül pirítom.
Közben a sütőtököt is megtisztítom, nagyobb szeletekre vágom (héjastul), és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezem, a csirkével egyszerre sül.
Tálalásnál lehet felkockázni a sütőtököt vagy pürésíteni. Jó alaposan locsoljuk meg a csirke szaftjával, a sütőtök-vöröshagyma kombináció nagyon finom!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.