Hozzávalók:
- 125 gramm gluténmentes Coppenrath keksz
- 100 gramm margarin
- 1 evőkanál rum
- 250 gramm Mascarpone
- 500 gramm szójajoghurt
- 2 citrom
- 2 tasak lapzselatin
- méz
A kekszet apróra morzsoljuk, összedolgozzuk a margarinnal. Belenyomkodtam egy 17 cm átmérőjű tortaformába. Erre kerül majd a krém, amihez a krémsajtot és a joghurtot összekeverjük, a citromok reszelt héjával ízesítjük. A citromok levét kifacsarjuk, hozzáöntünk még egy deci vizet, ízlés szerint mézzel és rummal ízesítjük, ezt is a krémbe keverjük. Közben a lapzselatinokat az azokon lévő recept szerint elkészítjük. Hozzáadjuk a krémhez, és habverővel homogénre keverjük. Ezt a krémet a piskóta tetején eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük éjszakára.
Az öntethez kell:
- 10 dkg friss szeder
- 1 lap lapzselatin
- fél citrom leve
- porcukor ízlés szerint
Díszítéshez félreteszünk néhány szem szedret. Az öntet hozzávalóit turmixgépben pürésítjük és 1-2 ek vízzel lazítjuk, majd a lapzselatint a rajta lévő utasítás szerint elkészítjük és az öntethez keverjük. A torta tetején eloszlatjuk, tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. Ekkor vesszük le a tortakarikát, és a félretett szederszemekkel díszítjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2013.08.12. 14:00:04
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.