Hozzávalók:
- 250 g lencse
- 2 szem krumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- só ízlés szerint
- kakukkfű
- pirospaprika
- olívaolaj
- gluténmentes fekete erdei sonka (pl. Bösinger, Tescoban lehet kapni)
Kiválogatjuk a lencsét, és feltesszük főzni annyi vízben, hogy ellepje.
Praktikus esetben előző este beáztathatjuk, de így is elég gyorsan elkészül.
Közben hozzáadunk 2 hámozott, megtisztított krumplit, 3 db babérlevelet,
3 gerezd fokhagymát, Sózzuk, fűszerezzük, és pótoljuk az elfőtt vizet, ha kell.
Mikor a lencse megpuhul (kb. 30 perc), kivesszük a krumplit és a fokhagymát, és egy
magasabb falú edényben villával összetörjük, majd ezzel sűrítjük a lencsét.
Még sózzuk, fűszerezzük, ha kell, végül szeletelt fekete erdei sonkával tálaljuk, ami
remek füstös-borsos ízt kölcsönöz a főzeléknek. Meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal,
és díszíthetjük pirított fenyőmaggal és apróra kockázott póréhagymával.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe: