- 1 db zellergumó
- 2 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa (=petrezselyemgyökér)
- 1 db karalábé
- 1 egész csirkemellfilé
- pirospaprika ízlés szerint
- kacsazsír (vagy olaj)
- só
- bors
- gluténmentes levestészta
- petrezselyem tálaláshoz
A megtisztított csirkemellet nagyobb darabokra vágva sós, lobogó vízben főzzük, míg egy kicsit megpuhul (kb. negyed óra).
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk (mérettől függően egészben is felhasználhatjuk). Hevített kacsazsíron megforgatjuk a zöldségeket, fűszerezzük sóval, borssal, kevés pirospaprikával, majd felöntjük 1,5 l vízzel, és felforraljuk.
Ekkor hozzátesszük a félig megpuhult csirkemellet, és készre főzzük a levest.
Gluténmentes tésztát főzhetünk hozzá (külön edényben), és tálaláskor megszórjuk petrezselyemmel.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.