Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg gluténmentes lepényliszt (Tesco)
- 10 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg darált dió
- 12,5 dkg RAMA margarin
- csipet só
- 1 kávéskanál gluténmentes szódabikarbóna (gyógyszertár)
- 1 kávéskanál gluténmentes kukoricakeményítő
- 1 ek méz
- 1 kávéskanál kakaóvaj (gyógyszertár)
- 1 citrom reszelt héja
- víz
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 db nagyobb alma
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 citrom leve
- olaj
- 2 ek kukoricadara
A tészta hozzávalóit keverőtálban kézzel összemorzsoljuk, és 1-2 ek hideg vizet adunk hozzá, amitől a tészta összeáll, és kerek cipót formázunk belőle. Folpackba csomagolva fél órát pihentetjük hűvös helyen.
Közben elkészítjük a töltetléket: az almákat meghámozzuk, kb. 1 cm-s darabokra vágjuk, és a fahéjjal és a citromlével együtt gyakori kevergetés mellett megpároljuk 5-10 perc alatt. Hűlni hagyjuk.
Begyújtjuk a sütőt 200 fokra.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és 2 részre osztjuk: a nagyobb rész (a tészta kb. 2/3-a) kerül majd a tepsi aljára. Ezt kinyújtjuk, és az alaposan kiolajozott tepsi aljára fektetjük. (A tepsit nem kell liszttel megszórni!) Megszórjuk kukoricadarával, és elosztjuk rajta a tölteléket.
A tészta maradék részét is kinyújtjuk, 1 cm-s csíkokat szaggatunk belőle, és a töltelék tetejét ezzel berácsozzuk.
Ha kész, mehet a sütőbe és alacsony lángon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.