- 25 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg kukorica lepényliszt (Tesco)
- 3 ek darált mák
- késhegynyi kukoricakeményítő
- késhegynyi szódabikarbóna
- 3 ek kókuszreszelék
- 1 kk őrölt fahéj
- 5-6 dl víz
- 1 dl bio szójatej
- 3 ek olaj
- méz ízlés szerint
- 4 db szilva
A száraz alapanyagokat elvegyítjük.
Hozzáöntjük a szójatejet, olajat és annyi vizet, amenyitől
a tészta lágy masszává áll össze.
Mézzel ízesíthetjük.
A tésztát alaposan kiolajozott tepsibe öntjük, és a
tetejét felaprított szilvadarabokkal szórjuk meg.
Sütőbe helyezzük és 150º-on kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
A kukoricaliszt másképp "működik", mint a hagyományos fehérliszt.
A tepsit épp ezért elég kiolajozni, nem kell liszttel is beszórni, mert akkor leragad. Sütésnél pedig alacsonyabb lángon süssük a tésztát, és hosszabb ideig, mint a hagyományos tésztát, hogy teljesen átsüljön. Ha nem így teszünk, akkor csak a tészta széle fog megsülni, belül nyers marad.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.