- 1 fej fehér káposzta
- 15 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg lepényliszt
- 6 dkg RAMA margarin
- 2 dl szójatej
- csipet só
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk gluténmentes szódabikarbóna
- 2 ek olaj pároláshoz
A fej káposztát először megmossuk, negyedeljük, a középső torzsarészt
eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Felhevítjük az olajat, és
megpároljuk benne a sóval, borssal és az őrölt köménnyel megszórt káposztát.
Közben összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a sóval, majd
hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint és a tejet.
A végén ehhez a masszához adagoljuk a párolt káposztát.
Kiolajozott muffin-sütőformákba kanalazzuk a tésztát, és
kb. 40 perc alatt közepes lángon készre sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.