- 35 dkg sertéshús
- 25 dkg bab
- 1 paradicsom
- 2 sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 3 krumpli
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl vörösbor
- 2 ek zsír
- só
- babérlevél
- 1 tk fűszerpaprika
- kömény
A vöröshagymát felkockázzuk, a hevített zsírban üvegesre pároljuk.
Sózzuk, pirospaprikát keverünk hozzá, és hozzáadjuk a megtisztított,
nagyobb kockákra vágott sertéshúst. Amikor a hús külső része megpirult,
hozzákeverjük a szeletekre vágott paradicsomot. Fűszerezzük, és felöntjük
1 l vízzel és a vörösborral. Amikor a hús kezd puhulni, jöhet bele a
már előző este beáztatott, leszűrt bab. A krumplit akkor tesszük hozzá,
mikor a bab is félig megfőtt. Legvégén a sárgarépaszeletek kerülnek bele.
Tálalásnál meszórjuk újhagymával.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.