- 15 dkg quinoa
- 2 ek kukoricadara
- 4-5 ek kukoricaliszt
- csipet só
- szójatej
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 ek olaj
- darált gluténmentes extrudált kenyér
A quinoát alaposan leöblítjük, felöntjük annyi szójatejjel, hogy ellepje. Lassú tűzön puhára, túróhoz hasonló állagúra főzzük. Összekeverjük a citromlével, a reszelt citromhéjjal, a liszttel, csipet sóval és kevés olajjal és a darával. Ha még ragad, lisztet adunk hozzá. Lisztezett kézzel gombócokat formálunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük őket. Kb. 20 perc után, amikor feljönnek a víz tetejére, még fél percig tovább főzzük. Leszűrve, darált glm. extr. kenyérmorzsában megforgatjuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.