- 6 fej nagyobb méretű vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 szál újhagyma
- 1 ek zsír
- só
- bors
- Szerecsendió
- 6 szelet RINGA szalonna
A vöröshagymákat megtisztítjuk, egészben főzzük 10-15 percig. Közben a
paradicsomot, paprikát, fokhagymát, újhagymát felkockázzuk, zsírban kicsit
megsütjük, fűszerezzük. A megfőtt egész vöröshagymákba kúp alakú mélyedést
vágunk, és a kivágott részt is hozzáadjuk a töltelékhez. A vöröshagyma
főzővize kiváló zöldségalaplé, ne öntsük ki!
Egy tepsit vékonyan kiolajozunk. A vöröshagymákat körbetekerjük 1-1 szelet
szalonnával, fogpiszkálóval rögzítjük, a tepsibe állítjuk és a hagymákba
töltjük a zöldséges tölteléket. Folpackkal lefedjük, kb. 15 percig sütjük,
utána alufólia nélkül további 10 percig ropogósra sütjük.
Az a lényeg, hogy szép nagyok legyenek a hagymafejek, és sok töltelék férjen
bele.
Arra is ügyeljünk, hogy forró legyen a sütő, mikor beletesszük a tepsit,
és magas lángon süssünk, mert egyébként a vöröshagyma vizet ereszt.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.