- 30 dkg vegyes zöldség (zöldborsó, karalábé, krumpli, sárgarépa…)
- 1 csokor vágott petrezselyem
- 1 ek olaj a zöldségekhez
- 2 ek kukoricaliszt
- 2 ek olaj a zöldségekhez
- 1 kk őrölt pirospaprika
A forró olajon átfuttatjuk a megtisztított, összevágott vegyes zöldségeket (karalábé, krumpli), meghintjük a fele petrezselyemmel, és megsózzuk. Fedő alatt kevés vízzel megpároljuk. A sárgarépának és a borsónak kevesebb idő kell, ezeket kicsit később adjuk hozzá.
Amikor a zöldségek megpuhultak, rántást készítünk. Ehhez felhevítünk 2 ek olajat, és elkeverjük benne a kukoricalisztet 1 kávéskanálnyi pirospaprikával. Hozzáöntjük a zöldségekhez, sózzuk még, ha kell, és a maradék petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.