- 1 karfiol
- fél kocka RAMA margarin
- 2 kanál kukoricaliszt
- 2 dl szójatej
- szerecsendió
- só
- bors
- 3-4 szelet gluténmentes extrudált kukoricakenyér darálva
( vagy gluténmentes zsemlemorzsa)
- olaj
Először a karfiolt rózsáira bontjuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük. A margarint felforrósítjuk, hozzákeverünk 2 ek kukoricalisztet. Felöntjük szójatejjel. Közben a kukoricakenyereket ledaráljuk, alacsony hőfokon óvatosan kicsit megpirítjuk száraz serpenyőben (hamar odaég, ha nem figyelünk!). Egy tűzálló tál aljába szórjuk a fele adag pirított kukoricakenyeret, a lecsepegtetett karfiolt eloszlatjuk rajta, és meglocsoljuk a besamelszósszal. A tetejét megszórjuk a maradék pirított kukoricakenyérrel. Sütőben pár perc alatt megsül.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.