Linzertészta:
- 50 dkg kukoricaliszt + lepényliszt
- 25 dkg margarin
- 2 dkg barnacukor
- só
- gluténmentes szódabikarbóna
- 1 kávéskanál kukoricakeményítő
- reszelt citromhéj
A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük egy órát. Majd kinyújtjuk fél cm vastagságra, tortaformába rakjuk, szélére is jusson. 180°-on 15 percig sütjük.
Töltelék:
- 2 almát lereszelünk
- 1 db citromnak a héja és a leve
- őrölt fahéj
- rum
- aszalt vörösáfonyát 1 dl vízben áztatjuk, majd hozzáadjuk előbbiekhez. (Diót is lehet hozzáadni.)
A még meleg linzertésztára rákanalazunk almalekvárt, arra jön a töltelék. 180°-on 25 percig sütjük.
A linzertészta nagyon porhanyós lesz, de finom, szeletelésnél morzsálódik.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.