Hozzávalók:
- 150 gramm gluténmentes babapiskóta (Schaer)
- 125 gramm margarin
- 1 evőkanál rum
- 500 gramm Ricotta
- 500 gramm szójajoghurt
- 2 citrom
- 2 tasak lapzselatin
- méz
- 20 dkg ribizli
A babapiskótát apróra morzsoljuk, összedolgozzuk a margarinnal. Belenyomkodtam egy tortaformába, és meglocsoljuk rummal. Erre kerül majd a krém, amihez a ricottát és a joghurtot összekeverjük, a citromok reszelt héjával ízesítjük. A citromok levét kifacsarjuk, hozzáöntünk még egy deci vizet, ízlés szerint mézzel ízesítjük, ezt is a krémbe keverjük. Közben a lapzselatinokat az azokon lévő recept szerint elkészítjük. Hozzáadjuk a krémhez, és habverővel homogénre keverjük. Ezt a krémet a piskóta tetején eloszlatjuk, rászórjuk a ribizli felét és hűtőbe tesszük éjszakára. Tálalásnál maradék ribizlit is a tetejére szórjuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Trackbackek, pingbackek:
Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.01. 21:11:31
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
hot-spot (törölt) 2013.07.02. 10:27:03