- 20 dkg kukoricaliszt
- gluténmentes szódabikarbóna (gyógyszertár)
- 2,5- 3 dl szénsavas ásványvíz
- ízlés szerint cukor, vaníliáscukor, méz
- csipet só
Először elvegyítünk a lisztben 1 kávéskanálnyi szódabikarbónát, egy csipet sót és cukrot. Felöntjük szénsavas ásványvízzel, hozzáadjuk a mézet, és csomómentesre keverjük. Serpenyőben olajat hevítünk, 2-3 merőkanálnyi adagonként elterítjük a serpenyőben, néhány percig hagyjuk sülni, míg az alja megszilárdul, utána fakanállal apró darabokra törjük, gyakran átforgatjuk. Bő olajban süssük, mert a kukoricaliszt sok nedvességet vesz fel.
Lekvárral tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.