- 4 szem kisebb, savanykás alma
- 20 dkg Cerbona Kócián karamellás kukoricapehely
- 6 dkg kukoricaliszt
- gluténmentes szódabikarbóna
- 15 dkg RAMA
- fél citrom leve
- fahéj
- 3 ek ribizlilekvár
Almákat meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk. Fahéjjal megszórjuk, citromlével ízesítjük. A kukoricapelyhet, a szódabikarbónával elkevert lisztet és a margarint összemorzsoljuk. A lekvárt (2-3 ek) vízzel felhigítjuk, és a tésztához keverjük. Egy kisebb méretű hőálló üvegtálat margarinnal kikenünk. Az almaszeleteket üvegtálba rakjuk, eloszlatjuk rajta a tésztát. Kb. 35-40 percig sütni.
Melegen tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.