HTML

Gluténmentesen

Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes receptek egy lisztérzékeny tapasztalatai alapján. Egészséges étrend, könnyű és finom diéta. Lehetsz ínyenc lisztérzékenyként is. Mert van választás.

Friss topikok

  • hot-spot (törölt): Jó nagy ribizlik,majdnem mint egy cseresznye. (2013.07.02. 10:27) ribizlis túrótorta
  • siskalaszlo: ha kisüt a nap talán lesz friss málna is valamikor :D (2013.05.27. 21:05) tejszínes csokitorta

2013.10.25. 19:46 mateni

csokoládékrémes bon-bon

bonbon.JPG

Hozzávalók: (10 db bon-bon)

- 85 g Nestlé glm. tejcsoki (3 sor)
- 50 g Tibi étcsoki (3 sor)
- 27 g kakaóvaj

Krémhez: (Többszörös mennyiség)

- 10 dkg margarin
- 10 dkg fondant
- 1 ek kakaópor
- 5 dkg Tibi étcsoki
- 1 ek szójatej
- 1 ek espresso

A krémhez a margarint kihabosítottam a fondanttal egy villa segítségével, aztán kakaóport kevertem bele. Közben olvasztottam étcsokit kevés szójatejjel, espressoval és ezt is a krémhez kevertem.
Nekünk ennek kb. a tizede kell, de ennél kevesebb mennyiséggel nehéz dolgozni. (A maradékot félretettem, hűtőben sokáig eláll.)

A kétféle csokit a kakaóvajjal mikroban felolvasztottam. Ezt rétegezem a bon-bon formába: egy kávéskanál csoki, egy kávéskanál krém, végül megint csoki. Kicsit megrázogatom, hogy egyenletesen elterüljön a formában. Hűtőbe teszem néhány órára. Nagyon könnyen kijön a formából (a kakaóvaj miatt). Isteni desszert!!!

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé édesség gluténmentes bonbon


A bejegyzés trackback címe:

https://glutenmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr635598791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása